Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Megfelelő gondolkodásmód és hozzáállás

 

207-megfelelo-gondolkodasmod-es-hozzaallas.jpgMegfelelő gondolkodásmód és hozzáállás avagy a legnagyobb harcot önmagaddal kell megvívnod.
 

Köszöntelek kedves barátom!

Egy picit most gondban vagyok, hogy hogyan kezdjek bele, mert azt szeretném, hogy érdekesnek és érthetőnek találd azt, amiről most beszélni fogok. Célom, hogy felhívjam a figyelmedet egy fontos dologra.

Mit gondolsz? Eljutottál már arra a pontra, ahol nincs mellébeszélés, nincs kifogás és valamihez kezdened kell? Remélem igen! Ezt azért előbb tisztázd le önmagadban, mert mindaddig, míg elkerülöd, hogy szembe nézz önmagaddal, a vereség garantált. Képtelenség, hogy e nélkül bármi is sikerüljön. Sőt ma már a legtöbb munkahelyen is ezzel kezdik.

És ez nem más, mint a megfelelő gondolkodásmód és hozzáállás. A legnagyobb harcot Önmagaddal kell megvívnod!

Alapvetően szeretjük a biztos pontokat az életünkben és ragaszkodunk is hozzájuk. Még akkor is, ha néhánnyal tele van már a hócipőnk. Ilyen lehet például a munkahelyünk is. Előfordulhat, hogy nincs bennünk semmi öröm, mikor reggel a munkába indulunk. De mivel van, megnyugvással tölthet el bennünket. Éppen ezért a legnehezebb most erről beszélni. Tudod, sokkal könnyebben vágunk neki naponta annak, amit kevésbé szeretünk, mint sem hogy belefogjunk egy új lehetőségbe. Még ha nagyon csábító is az ígérete számunkra.

Azonban, ha belevágunk, akkor csak egyvalamink marad, és ez a hitünk. Érted? Semmi másunk nincs, csak a hitünk! Ám ha ezt útközben elveszítjük, akkor mindennek vége! Mégis aki bevállalja a kockázatot, annak az élet tesz egy nagy ígéretet: "Amint elhiszed, hogy sikerülhet és kitartasz, a jutalom busás lesz."

Gondolj csak bele, hogy a hitnek micsoda óriási ereje van! Emberek százai, ezrei képesek az életükről is lemondani csak azért, mert hisznek valamiben. Sokszor hallottam embereket hivatkozni arra: "Az én körülményeim nem olyanok." Ez igaz. Mindenkinek mások a körülményei. Te valóban úgy gondolod, hogy a körülményeinken múlik minden? Tényleg ezt hiszed? Amíg ebben hiszel, ez így is lesz!

Én biztos vagyok benne, hogy ha elvehetnének minden pénzt a gazdagoktól és felosztanák egyenlő arányban a földön élő emberek között, az a pénz, rövid idő belül ismét visszakerülne azokhoz, akiktől elvették. Mit gondolsz miért? Mivel valamennyien másképpen gondolkodunk, másban is hiszünk. Pontosan tudjuk, hogy a körülményeiknek semmi köze ahhoz, hogy hová jutunk. Azt is tudjuk, hogy a gondolkodásunk teremti meg a saját valóságunkat, és hogy ehhez elengedhetetlen a saját erős hitünk. Nem hiszed? Javaslom hidd el nekem, mert ma már tudom, hogy ez az univerzumunk egyik legalapvetőbb törvénye.

Egy inspiráló történetet láttam egy kezek nélkül születet férfiról, Tony Melendezről a YouTube-on, aki a lábával gitározott és mellé még énekelt is. Az ő állapota elég ok lenne a negatív gondolkodásmódra? Ő azonban egy idő után erről másképpen vélekedett. Sőt! El is hitte, hogy van megoldás az álmai megvalósítására és arra is, hogy önálló és teljes életet élhessen. Rájött, hogy van olyan terület, ahol nincs korlátozva. Képezve magát kiállt az emberek elé, felvállalva az életét. Olyan motiváló példa értékű előadóvá vált, amilyen kevés van. Javaslom te is nézd meg, mert az a látvány, amiben részed lesz, életed végéig elkísér.  Akár gondolkodhatott volna másképpen is, de akkor hasonlóan a sorstársaihoz, álmok és célok nélkül élte volna le az életét.

Most lehet, hogy arra gondolsz, mindig másokkal példálózunk, amikor arról beszélünk neked, hogy érdemes gondolkodni. Pedig a te helyzeted más. Előtted ott van egy csomó akadály, sőt, több alkalommal több mindennel próbálkoztál már és még sem sikerült. Ez valóban így is van. A te helyzeted tényleg más. Könnyebb! Sokkal könnyebb!

Ez a fajta gondolkodásmód megtanulható. Lehet, hogy neked sikerül is megtanulni egyik napról a másikra, de vajon mikor érdemes elkezdeni? Szerinted mikor van itt az idő? Mert én azt tapasztaltam, hogy mások ezt nálad, nálunk sokkal jobban tudják, és mindent elkövetnek azért, hogy lehűtsenek amikor éppen lelkesen beszélünk az álmainkról és a céljainkról. Rengeteg energiát fektetnek abba, hogy meggyőzzenek, hogy rossz úton járunk. Sőt! Még példákat is hoznak fel, hogy mások hogyan jártak. De vajon ők hittek-e abban, hogy nekik sikerülni fog? Megfelelően gondolkodtak, vagy csak úgy belevágtak? Vagy amúgy hagyták magukat lehűteni?

Olyan ez mint a tábortűz. Mikor kiveszünk belőle egy égő fát, akkor azt a külső tényezők szépen kioltják. Na így akarja néhány ember a mi lángunkat is kioltani! A láng a te kezdeti lelkesedésed, ez az, ami a tetteid tüzét táplálja. Ám ha megengeded bárkinek is, hogy ellopja és kioltsa ezt a tüzet, akkor neked mi marad? Ismerd fel, hogy kudarcok nélkül nincs fejlődés. A te kudarcaid a te próba tételeid arra, hogy mire vagy képes! Leküzdöd-e az akadályokat? Megkeresed-e a megoldást önmagadért? Mennyire fontos számodra az a jövő, amiért harcolni és dolgozni kezdtél? Sok ember feladja a harcot már a kezdeti nehézségek láttán. De mond! Nehézségek nélkül mit ér a siker? Létezik egyáltalán siker küzdelem nélkül?

Mivel világítanánk most, ha Edison feladja néhány kísérlet után? Ám ő több ezerszer kezdte elölről, míg végre sikerült neki. Amikor azt kérdezték tőle, hogyan viselte el ezt a sok kudarcot, a válasz ez volt: "Egyik sem volt kudarc, csupán 2000 módját ismertem meg annak, hogy hogyan lehetetlen izzót készíteni, és egyet, amitől működött." Szerinted kit érdemes követni? Kire érdemes hallgatni? Rá, vagy a kételkedőkre? Jó kérdés igaz? Erre azonban a választ neked kell megadnod: te kiket akarsz követni? Azokat akik félnek a kihívásoktól, aki álmok és célok nélkül élik le az életüket, vagy azokra, akik már bebizonyították, hogy leküzdhető minden akadály, csak keresned kell rá a megoldást. Merj hát nagyot álmodni!

Tudd, hogy a csoda amire vársz, az benned van! Rendelkezel mindazzal a képességgel, amivel maradandó nyomot hagyhatsz a világban és szebbé teheted az életedet. Tudd meg hát, hogy az ilyen típusú vállalkozásoknak csak előnyei vannak, de van egy rizikó faktora! Ezen az úton megismerjük az akaraterőnket, szavahihetőségünket, kitartásunkat, a vágyainkat, az álmainkat, vagyis önmagunkat, és ez az, amitől nagyon sokan félnek és megijednek! Ezért inkább el sem kezdik, és mindent el fognak követni azért, hogy te sem higgy az álmaidban, sem önmagadban.

Egyébként te hogy vagy ezzel? Neked az életed során mindig minden elsőre sikerült? A születésed után azonnal elindultál, beszéltél, írtál, olvastál, úsztál, sőt még autót is vezettél? Ugye! Mindent meg kellett tanulni! Figyeltük azokat, akik már előttünk megtanulták és sikerrel művelték, vagyis a tudás birtokában voltak. Minden amivel leküzdesz egy akadályt, az téged tesz erősebbé! Ezen az úton azért olyanokkal is fogsz találkozni, akik melletted állnak és támogatni fognak téged. Engem, ha akarod, biztosan közöttük találsz!

Összefoglalva. Amikor eldöntöd, hogy nekivágsz a siker rögös útjának, akkor egy lényeges dologgal szembesülnöd kell: megfelelő gondolkodás és hozzáállás nélkül lehetetlen végigmenni bármilyen úton. Ha a fejedben ott csengenek ezek a szavak, hogy "Túl szép, hogy igaz legyen!", akkor sajnos neked a cél csak álom marad.

Emlékezz! A legnagyobb harcot önmagaddal kell megvívnod! Higgy abban, amit csinálsz és első sorban higgy magadban! Gondolataidat tereld a helyes mederbe, mert azok fogják megteremteni a saját valóságodat! Érdemes megtanulni ezt a hozzáállást, mert a végén ott várnak az álmaid és ezért csupán csak magadon kell erőt venned!

Emlékezz! Lesznek olyanok, akiknek az a "feladatuk", hogy elvegyék tőled az álmaidat. De azt is tudd, hogy sokan lesznek olyanok, akik melletted állnak. Őket keresd, őket kövesd, mert velük közösen minden nehézséget legyőztök! Fogadd el és vállald fel a kudarcot, mert nehézségek nélkül nincs siker! Pont ez a szép benne, ez a lényege, ettől olyan édes a siker! Bármit is tervezel, vágj neki bátran és tarts ki, mert az eredmény kárpótolni fog mindenért! Útközben megszerzed a megfelelő tudást, tapasztalatot és gondolkodásmódot. Azután sodorjon bárhová is az élet, te mindig képes leszel célba érni!

Mivel megváltozott a hited és gondolkodásod önmagaddal szemben, ezért ezután már téged figyelnek, tőled tanulnak olyanok, akik még csak most próbálkoznak ezen az úton járni úgy, ahogy valamikor te is a múltban jártál. Vannak dolgok, amiket csak egyszerűen el kell fogadnod, ahogyan elfogadod a gravitációt is. Tudod, hogy létezik, s hogy működik. S ha ezt elfogadod, akkor azt is hidd el, hogy az univerzumunk hajtóereje, az emberi gondolattal, a hittel érhető el.

Kívánom neked, hogy merj végig menni az álmaid útján! Mert hidd el, hogy neked is sikerülhet az ami másoknak már sikerült!

Tudnod kell! Belőled csak egy van, és a te álmod éppen olyan csodás és megvalósítható, mint másé!

Gyere és valósítsd meg velünk! Kattints IDE!

Spéder Enikő
Rátka, 2016. január

 

Üzlet, pénz, siker, Petrován Pál, MLM